Reuniune MAEur-operatori regionali in domeniul gestionarii apei

Ministerul Afacerilor Europene a organizat la 14 februarie 2012 o reuniune cu conducerea Asociaţiei Române a Apei în scopul clarificării şi soluţionării unor problemele semnalate în implementarea proiectelor de management în domeniul apei şi apelor uzate din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu), potrivit unui comunicat remis Calea Europeana.

La întâlnirea, care a avut loc la sediul central al ministerului, au luat parte şi reprezentanţi ai Ministerul Mediului şi Pădurilor, inclusiv ai autorităţii de management POS Mediu, ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), ai Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP), ai Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) şi ai Autorităţii de Audit.

Discuţiile s-au concentrat pe aspecte legate de problemele întâmpinate de operatorii de apă în implementarea fizică şi financiară a proiectelor majore pe care le gestionează. Reprezentanții Asociaţiei Române a Apei au prezentat unele propuneri concrete de soluţionare a acestor deficienţe. Unele dintre măsurile sugerate, cum ar fi standardizarea documentaţiilor de atribuire pentru procedurile de achiziţie publică, se află deja în proces de implementare. Alte măsuri propuse de această asociaţie, pentru aplicarea cărora se impune o analiză detaliată, se vor afla în atenţia Ministerului Afacerilor Europene în viitorul apropiat.

Vom urmări îndeaproape şi vom sprijini punerea în practică a acestor proiecte vizând managementul apei şi apelor uzate, care sunt foarte importante din perspectiva creşterii absorbţiei fondurilor europene, fiind vorba despre proiecte cu valoare mare. Totodată, realizarea  lor reprezintă îndeplinirea unor angajamente asumate de România prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”, a subliniat ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

Sursa foto: ecomagazin.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.