Reuniunea miniştrilor de finanţe din UE – ECOFIN, anulată

Reuniunea miniştrilor de finanţe din UE, aşa numitul ECOFIN, care ar fi trebuit să aibă loc înaintea reuniunii şefilor de stat şi de guverne din această seară, de la Bruxelles, a fost anulată ieri din cauza îndoielilor că guvernele din zona euro vor fi capabile să vină cu un răspuns complet la criza datoriilor suverane, potrivit adevarul.ro

Preşedinţia poloneză a UE a motivat că anularea întâlnirii s-a produs pentru ca decizia să fie luată cât mai curând posibil la nivel de şefi de stat. Anularea reuniunii a ridicat întrebări legate de lipsa unui acord pe principalele teme.

“Dezbaterile pe un pachet complet de măsuri de combatere a crizei datoriilor vor continua la întâlnirea şefilor de stat şi de guverne, pe 26 octombrie, în Bruxelles”, a anunţat preşedinţia poloneză a UE.

“Dezbaterile la nivelul miniştrilor de finanţe vor avea loc pe baza rezultatelor discuţiilor şefilor de state. Obiectivul este acela de a adopta toate detaliile pachetului cât mai curând posibil”, au mai spus reprezentanţii Preşedinţiei poloneze. Anunţul că reuniunea la nivelul miniştrilor de finanţe nu va mai avea loc ridică temeri cu privire la capacitatea liderilor UE de a găsi un acord pentru combatere a crizei datoriilor suverane, scrie European Voice.

Articolul a fost preluat de pe adevarul.ro si poate fi accesat aici.

Sursa foto: baresinelmondo.it

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *