Reuters: Planul de salvare a Greciei ar putea deraia cu usurinta

Cel de-al doilea program de salvare a Greciei poate cu usurinta sa deraieze, aducand datoria publica la un nivel imposibil de administrat, arata un raport confidential al creditorilor institutionali internationali obtinut de Reuters, informează HotNews.ro. Acestia au facut o analiza de 9 pagini privind sustenabilitatea datoriei publice grecesti, asupra careia ministrii de finante din zona euro au aprobat marti acordarea unui ajutor in valoare de 130 de miliarde de euro. In esenta, raportul pare a fi un vot de neincredere pentru capacitatea Atenei de a-si pune in ordine finantele publice.

Analiza dateaza din 15 februarie si a fost obtinuta de Reuters luni. Oficialii institutiilor internationale descriu prin cuvinte “reci”, de birocrat, cum incertitudinea privind recuperarea ulterioara a Greciei va ramane prezenta si in urmatorii ani. In plus, se arata si cum Atena va avea nevoie de ajutor financiar international pe o perioada nedeterminata.
Expertii Comisiei Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International au subliniat riscurile care pot sa apara, punand la indoiala capacitatea Greciei de revenire pe pietele de capital in viitor.

Mai multe informaţii despre raportul obţinut de Reuters, AICI.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: mdn.md

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *