Reuters: Romania ar putea da lectii Ungariei in ceea ce priveste derularea acordului cu UE si FMI

Romania ar putea da lectii Ungariei in ceea ce priveste derularea acordului cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, lucru care i-ar putea supara pe maghiari care intotodeauna s-au considerat superiori vecinilor lor de la est, se arata intr-o analiza Reuters, preluata de HotNews. Jurnalistii precizeaza ca, prin respectarea termenilor programului cu institutiile internationale, autoritatile de la Bucuresti au reusit sa repuna economia pe crestere.

“FMI a fost destul de inflexibil în relatia cu România şi va fi si mai puţin flexibil în cazul Ungariei”, a declarat Nicholas Spiro, economist specializat în risc suveran.

Schimbarea sentimentului lui Viktor Orban fata de FMI a dus la aprecierea forintului cu circa 3% in aceasta saptamana, dupa ce in saptamanile trecute a inregistrat deprecieri importante. Fara un acord cu FMI si UE, Ungaria nu isi va putea refinanta datoria de cinci miliarde de euro scadenta in acest an.

Reuters reaminteste ca atat Romania cat si Ungaria au luat imprumuturi de la Uniunea Europeana si FMI la apogeul crizei economice, cand s-au confruntat cu recesiune, iesiri de capital, deprecierea monedelor nationale si adancirea dezechilibrelor externe.

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  blog.catalinivan.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *