Reuters: Romanii si-au pierdut increderea in politicienii preocupati mai mult de certuri decat de problemele tarii

Romanii isi pierd din ce in ce mai mult increderea in politicieni, care sunt preocupati mai mult de certurile aparute intre ei decat de problemele cu care se confrunta una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, anunta Reuters, potrivit EurActiv.ro.

Acest lucru se poate reflecta in alegerile parlamentare ce vor avea loc peste cinci luni, cand alegatorii ar putea vota partidele populiste sau cele care urmaresc politici extreme, ca in cazul Greciei sau Ungariei.

Premierul roman Victor Ponta a preluat puterea in urma cu trei luni, dar deja se afla sub presiunea acuzatiilor de plagiat. “Sunt in prima linie a razboiului cu sistemul care a guvernat Romania, iar acestia raspund prin santaj, amenintare si calomnie”, a declarat Ponta dupa acuzatiile de plagiat din revista Nature.

In timp ce romanii au un salariu mediu lunar de 350 de euro si se confrunta zilnic cu birocratia si oficialitatile, liderii lor beneficiaza de masini scumpe, vile impozante si conturi generoase. In orasele din Romania cea mai mare si ostentativa resedinta o are in mod normal primarul, notează publicația.

Sursa: EurActiv.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *