REUTERS: Temerile privind un default al Greciei sunt în creştere

Oficiali eleni au plecat luni la Washington pentru discuţii cu reprezentanţi ai FMI, în condiţiile în care timpul tot mai scurt avut la dispoziţie pentru deblocarea discuţiilor cu creditorii privaţi a amplificat temerile legate de intrarea într-un default necontrolat a ţării, comentează Reuters, potrivit Mediafax.ro.

Autorităţile de la Atena trebuie să încheie în următoarele zile un acord cu creditorii privaţi de reducere a datoriilor printr-un schimb de obligaţiuni, pentru a evita falimentul atunci când obligaţiuni de 14,5 miliarde de euro vor ajunge la maturitate la sfârşitul lui martie.

Negocierile cu creditorii privaţi au fost întrerupte vineri, dar autorităţile elene au încercat să minimalizeze blocajul.

“Are loc o mică pauză în discuţii, dar am încredere că vor continua şi vom ajunge la timp la un acord mutual acceptabil”, a declarat premierul grec Lucas Papademos pentru televiziunea CNBC.

Acordul convenit în octombrie prevede că datoriile Greciei către creditorii privaţi trebuie reduse la jumătate, astfel încât, împreună cu reformele structurale, să ducă la scăderea ponderii datoriilor în PIB la 120% până în 2020, de la 160% în prezent.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: foreignpolicyblogs.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *