REVENIRE dupa SUSPENDARE, la masa cu LIDERII UE. CE va spuneTraian Basescu la Consiliul European din 18-19 octombrie?

Presedintele Traian Basescu va reprezenta din nou Romania la Consiliul European din 18-19 octombrie, potrivit unor informatiilor confirmate pentru caleaeuropeana.ro de surse apropiate Administratiei Prezidentiale. Alaturi de sefii de stat si de guverne din celelalte 26 de state membre, Presedintele va discuta despre ultimele evolutii la nivel european, potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului European. În document se arată că vor fi tratate subiecte importante precum promovarea creșterii economice și a ocupării locurilor de muncă. (Detalii aici). Printre acestea se numara si o serie de subiecte aflate in disputa intre Guvern si Presedintie.

 La precedentul Consiliu, Romania a fost reprezentata de Victor Ponta, care a fost confundat de jurnalistii straini cu Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a decis la 27 iunie, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei reprezinta tara, ca sef la statului, la Consiliul European, urmând ca la 28 septembrie CCR să decidă că prevederea potrivit căreia Legislativul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu se înţeleg, este neconstituţională.

Programul evenimentului poate fi consultat AICI.

La Consiliul European precedent, din 28-29 iunie, au fost luate acțiuni decisive de abordare a tensiunilor de pe piețele financiare, de reclădire încrederii și de relansare a creșterii, se arată pe site-ul Consiliului European.

Șefii de stat sau de guvern au hotărât cu privire la un „Pact pentru creștere economică și locuri de muncă” – acțiunile pe care trebuie să le întreprindă Uniunea Europeană și statele membre în vederea relansării creșterii, a investițiilor și a ocupării forței de muncă, precum și în vederea sporirii competitivității Europei, iar președintele Herman van Rompuy a prezentat raportul intitulat „Către o veritabilă uniune economică și monetară”.

Mai multe informatii despre CE din 28-29 iunie AICI.

 

Cum a fost reflectata in presa prezenta lui Victor Ponta la reuniunea de la Bruxelles.

http://www.caleaeuropeana.ro/corespondenta-dintre-cotroceni-si-mae-in-problema-reprezentarii-la-consiliul-european/

http://www.caleaeuropeana.ro/victor-ponta-despre-aderarea-la-schengen-sunt-foarte-optimist-ca-in-toamna-vom-avea-decizia-pe-care-o-asteptam/

http://www.caleaeuropeana.ro/victor-ponta-ce-a-propus-ca-fondurile-ue-sa-nu-fie-reduse-in-2014-2020-inclusiv-pentru-romania/

http://www.caleaeuropeana.ro/ponta-apreciez-decizia-lui-basescu-de-a-nu-veni-la-consiliul-european/

http://www.caleaeuropeana.ro/gafele-delegatiei-romaniei-la-consiliul-european/

http://www.caleaeuropeana.ro/victor-ponta-respect-decizia-curtii-constitutionale/

http://www.caleaeuropeana.ro/ce-va-sustine-romania-la-consiliul-european-care-tocmai-s-a-terminat/

 

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to REVENIRE dupa SUSPENDARE, la masa cu LIDERII UE. CE va spuneTraian Basescu la Consiliul European din 18-19 octombrie?

  1. Magda Carianopol 09/10/2012 at 01:16

    Dane,echilibrat si la obiect asa cum te stiu! asa cum esti tu trebuie sa fie un jurnalist care-si respecta meseria.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *