REVOLTATOR. Trei luni de inchisoare pentru fiecare crima. Avocatul – verdictul e conform cu ce doreste si Anders Breivik.

Trei luni de inchisoare pentru fiecare crima comisa de teroristul norvegian care a  socat intreaga Europa. Magistraţii norvegieni l-au  condamnat pe Anders Breivik, autorul atentatului din Oslo, la 21 de ani de închisoare.  Aceasta este pedeapsa maximă prevazută de legislaţia norvegiană. Judecătorii au hotărât că Breivik se află în deplinătatea facultăţilor mintale, arată BBC News, potrivit Antena3.ro.

Avocatul lui Anders Behring Breivik a declarat că clientul său nu intenţionează să conteste în apel verdictul, care este conform cu ceea ce doreşte el.

Pe 22 iulie 2011, extremistul Anders Behring Breivik a detonat o maşină-capcană în apropierea clădirilor guvernamentale din Oslo, ucigând opt persoane. În doar câteva ore, norvegianul a omorât alte 69 de persoane, ce participau la o tabără a tineretului Laburist de pe insula Utoeya. Bărbatul s-a deghizat în poliţist pentru a se apropia cât mai mult de victimele sale, pe care le-a ucis cu sânge rece.

Sursa: Antena3.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *