Rezoluția Parlamentului European privind site-ul olandez PVV a fost votată: Guvernul trebuie ”să condamne și să se distanțeze de această inițiativă deplorabilă”

Eurodeputatii au votat joi, cu o larga majoriate, rezolutia care condamna site-ul xenofob al partidului PVV. Documentul condamna aceasta initiativa “rau intentionata” si solicita primului ministru, Mark Rutte, si guvernului de la Haga o delimitare ferma de aceasta actiune si sa investigheze daca ea nu incita la ura si discriminare, potrivit agenției HotNews.ro.

Argumentele Parlamentului European sunt multiple si tin de respectarea valorilor si politicilor fundamentale ale UE, dar si de atitudinea pasiva a guvernului de la Haga fata de aceasta initiativa a partidului lui Gert Wilders.

Parlamentarii europeni considera ca “site-ul PVV incita in mod deschis la discriminare impotriva lucratorilor din Uniunea Europeana proveniti din tarile din Europa Centrala si de Est, creeaza disensiuni intre comunitatile societatii olandeze” si “submineaza libera circulatie a persoanelor si dreptul la nediscriminare, fondat pe Directiva 2004/38/CE si pe articolele relevante din Tratat”.

Mai mult, documentul remarca faptul ca “in ultimii ani, sprijinul activ al politicii guvernamentale olandeze pentru integrarea europeana a scazut simtitor, fapt demonstrat de pozitia actualului guvern olandez fata de chestiuni precum largirea spatiului Schengen si libera circulatie a lucratorilor”.

In plus, Parlamentul European cere celorlalte institutii ale Uniunii, Comisie si Consiliu, sa ia toate masurile pentru impiedicarea unor astfel de atitudini xenofobe, iar guvernului de la haga sa raspunda scrisorilor trimise de catre Comisia Europeana “referitoare la legislatia avuta in vedere, care ar putea incalca Directiva 2004/38/CE privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora si sa dea curs solicitarilor formulate de Parlamentul European in rezolutiile sale”.

Rezolutia Parlamentului European nu are nicio putere juridica, este doar un semnal politic al consensului din forul legislativ european referitor la condamnarea initiativei partidului extremist olandez si a atitudinii guvernului de la Haga.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: h2euro.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *