RFI: Brosura Romaniei la Targul de Turism de la Berlin, plina de greseli

Materialele publicitare cu care Romania incearca sa se promoveze la Targul International de Turism de la Berlin, cel mai mare de acest fel din lume, sunt pline de greseli, potrivit RFI Romania.

romaniaAproape toate cele 50 de firme româneşti prezente au doar nişte mini-standuri, care seamănă cu nişte chioşcuri înghesuite în standul naţional. Una dintre puţinele excepţii este firma “Bran” din Satu Mare, care a venit la Berlin cu o ofertă originală şi anume cu ţuică, promovând astfel un produs tradiţional, notează sursa citată.

Potrivit corespondentului RFI la Berlin, broşura intitulată “Rumänien–entdecke den Garten der Karpathen” (“România-descoperă grădina Carpaţilor”), editată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar trebui subintitulată: “descoperă greşelile de gramatică“. Aproape că nu există o propoziţie corectă în această broşură, care ar trebui să fie o oglindă de atractivitate din toate punctele de vedere. Realizatorii traducerii încă n-au aflat că în germană numele munţilor Carpaţi (Karpaten) nu se mai scrie cu “th“, ca pe vremea lui Goethe, ci simplu, cu un “t“.

Sursa: RFI.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.