Ridicarea restricțiilor de pe piața muncii din Germania nu a avut rezultatele așteptate

Germania a atras în ultimele 12 luni, de la deschiderea pieţei muncii pentru statele foste comuniste, cu mult mai puţini angajaţi din Europa de Est decât se aşteptau autorităţile, a declarat directorul Biroului pentru Muncă de la Berlin, Frank-Juergen Weise, potrivit Mediafax.ro.

Cea mai mare economie germană se pregătea, cu un an în urmă, pentru o creştere puternică a numărului de imigranţi din Europa de Est, după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii.

Însă obligativitatea de a cunoaşte limba germană şi ridicarea restricţiilor mai târziu decât alte state UE au atenuat fluxul migraţiei, potrivit oficialului.

Weise a arătat că Marea Britanie şi Irlanda şi-au deschis pieţele muncii mai devreme decât Germania, astfel că multe persoane din Europa de Est care au dorit să emigreze s-au stabilit în aceste ţări.

În plus, mulţi au considerat că este mai uşor să inveţe engleza decât germana.

Germania a deschis piaţa muncii în luna mai a anului trecut pentru statele care au aderat la UE în 2004, precum Polonia, Ungaria şi ţările baltice, după ce a fost exceptată timp de şapte ani de la directivele UE privind libera circulaţie a forţei de muncă.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  guraialomitei.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *