Ritmul de creştere a veniturilor din taxe şi impozite a încetinit în luna iunie

Veniturile din impozitul pe profit, salarii şi câştigurile din capital, precum şi încasările din TVA şi contribuţiile la sănătate au crescut în luna iunie, faţă de perioada similară a anului trecut, reiese din execuţia bugetară publicată miercuri de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit Gandul.info.

Astfel, veniturile din impozite au crescut cu 13,6%, de la 14,5 miliarde de lei în iunie 2011, la 16,5 miliarde de lei în iunie 2012, încasările din TVA s-au majorat cu 9,5%, de la 21,6 miliarde de lei, la 23,6 miliarde de lei, cel mai bun rezultat din trimestrul doi, în timp ce contribuţiile la asigurări s-au majorat cu 5,3%, de la 24,2 miliarde de lei, la 25,5 miliarde de lei.

Cu toate acestea, ritmul de creştere a veniturilor bugetare a încetinit în luna a şasea, reiese din datele MFP. Dacă în aprilie, veniturile din impozite au crescut cu peste 15% faţă de anul anterior, ritm menţinut şi în mai când veniturile s-au majorat cu 16%, în iunie, ritmul de creştere al veniturilor încasate de stat sub formă de impozite s-a diminuat, procentul fiind de circa 13%. O situaţie similară poate fi obsevată şi în cazul veniturilor din contribuţiile de asigurări. În aprilie, 2012, veniturile au crescut cu 7% faţă de aprilie 2011, în mai cu 8%, iar în iunie cu numai 5,3%.

Mai multe date AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  traininguri.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *