România a ajuns să plătească datoriile grecilor şi italienilor

La Bruxelles, liderii din UE au decis înfiinţarea unui fond de urgenţă în cadrul FMI în valoare de 200 de miliarde de euro pentru sprijinirea statelor cu probleme din UE. Toate cele 23 de state care vor semna noul tratat european, printre care şi România, vor contribui la acest fond.

Cele 23 de ţări sunt cele 17 state din zona euro plus alte şase state care nu fac parte din uniunea monetară – România, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Lituania şi Polonia.

Potrivit Bloomberg, cele şase state non-euro vor trebuie să contribuie cu 50 de miliarde de euro la acest fond, iar cele 17 state din zona euro  – cu 150 de miliarde de euro.

Doar 23 dintre cele 27 de state UE vor lua parte la noul acord.Excepţie fac Marea Britanie, Ungaria, Cehia şi Suedia, cele două din urmă anunţând că vor adera la noul tratat doar dacă vor obţine avizul parlamentelor naţionale.

După mai bine de 12 ore de negocieri, liderii din UE nu au reuşit să ajungă azi-noapte la un acord. Doar 23 din cele 27 de state comunitare s-au arătat dispuse să facă parte dintr-un nou acord european. România se numără printre ţările care şi-au dat avizul.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: schengen.mai.gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *