România a fost aleasă în postul de vicepreşedinte al Adunării Generale ONU pentru sesiunea 68

ONURomânia a fost aleasă, vineri, în postul de vicepreşedinte al Adunării Generale a ONU pentru cea de a 68-a sesiune, care va avea loc în septembrie, informează MAE.

“România a fost aleasă astăzi, 14 iunie 2013, în cadrul unei reuniuni plenare a Adunării Generale a Organizaţiei Națiunilor Unite din New York, prin Reprezentantul Permanent al său la ONU, Ambasador Simona Miculescu, în postul de vice-președinte al Adunării Generale pentru cea de-a 68-a sesiune, care va avea loc în luna septembrie 2013.

Evenimentul reprezintă un moment de referinţă la nivel internațional, oferind României un important capital de imagine şi oportunitatea de a orienta discuţiile în cel mai înalt for al diplomației multilaterale.

Principalele teme de pe agenda de lucru a noii sesiuni a Adunării Generale se vor concentra pe implementarea unui set de măsuri prin care se va articula legătura dintre umanitate şi mediul înconjurător, o agendă fundamentată pe dezvoltarea continuă şi durabilă, pe transformarea globală pentru toți şi pe responsabilitatea comună, dar diferenţiată.”, se arata in comunicatul MAE.

„Agenda de dezvoltare post – 2015: definirea cadrului de acţiune”,

Sursa: MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.