Romania a inregistrat cea mai abrupta scadere din UE a productiei industriale

Flag of RomaniaRomania a inregistrat, in luna mai fata de aprilie, cea mai abrupta scadere din UE a productiei industriale, de 10,7%, in timp ce indicatorul a coborat cu 0,6% la nivelul Uniunii, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat si citate de Mediafax.

Productia industriala, in serie ajustata sezonier, a scazut cu 0,3% in zona euro si cu 0,6% in UE in luna mai fata de aprilie, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene.

Productia de bunuri de folosinta indelungata a coborat cu 2,3% in zona euro si cu 2,1% in UE, iar sectorul bunurilor de capital s-a contractat cu 1,5%, respectiv 1,9%. Productia din energie a urcat cu 0,1% in zona euro si a scazut cu 0,3% in UE, iar industria bunurilor intermediare a crescut cu 0,4%, respectiv 0,2%. Productia de bunuri de uz curent a urcat cu 0,6% in zona euro si a scazut cu 0,1% in UE.

La nivelul statelor membre, cele mai abrupte scaderi au fost inregistrate in: Romania (-10,7%), Lituania (-6,3%), Suedia (-3,8%).

La polul opus s-a situat: Portugalia (+6,1%), Letonia (+2,2%), Estonia (+2%).

Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.