Romania a inregistrat cea mai mare crestere trimestriala din UE. Economia zonei euro și a UE a crescut cu 0,2%

Economia Uniunii Europene a crescut in cel de-al treilea trimestru al anului cu 0,2% comparativ cu trimestrul anterior, un avans similar inregistrand si economia zonei euro, potrivit primelor estimari publicate de Eurostat. Comparativ cu acelasi trimestru din 2010, atat UE cat si zona euro au crescut cu 1,4%, informează hotnews.ro.

Cea mai mare crestere trimestriala a fost inregistrata de Romania, cu un avans de 1,9% fata de trimestrul al doilea, urmata de Letonia si Lituania, cu cate 1,3%. Pe de alta parte, Cipru (-0,7%), Portugalia (-0,4%) si Olanda (-0,3%) au fost singurele care au inregistrat scaderi.

Comparativ cu trimestrul similar din 2010, in perioada iulie-septembrie cel mai mare avans a fost inregistrat de Estonia (7,9%), Lituania (7,2%), Letonia (5,3%), in vreme ce cele mai importante scaderi au avut loc in Grecia (-5,2%), Portugalia (-1,7%) si Cipru (-0,6%).

Germania, cea mai mare economie europeana, a crescut cu 0,5% in trimestrul al treilea si cu 2,6% in termeni anualizati, iar Franta cu 0,4% comparativ cu trimestrul anterior si cu 1,6% fata de acelasi trimestru din 2010.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: europeword.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *