Romania a solicitat CE un mecanism de sprijin pentru R. Moldova, afectata de embargoul Rusiei

corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlatean, sustine ca a solicitat Comisiei Europene sa elaboreze un mecanism de sprijin financiar, prin care sa compenseze pierderile suferite de Republica Moldova, ca urmare a embargoului impus de Rusia asupra vinurilor moldovenesti.

Titus Corlatean a declarat intr-un interviu ca si Romania ar putea ajuta statul vecin prin cresterea cotelor de import pentru produsele restrictionate de Rusia, dar ca asteapta si un raspuns din partea Guvernului Republicii Moldova, relateaza Ziare.com.

Seful diplomatiei a semnalat ca restrictiile impuse de Moscova ar putea cauza “pierderi foarte serioase” pentru bugetul statului vecin, dat fiind faptul ca embargoul vizeaza produse perisabile.

“Am solicitat Comisiei Europene sa puna pe picioare rapid un mecanism de asistenta, de sprijin si de compensare financiara pentru pierderile suferite, atentie, de un partener al UE, nu vorbim de orice fel de stat. (…)
A fost o receptare pozitiva a mesajului transmis, stiu ca acest lucru se discuta in Comisia Europeana si mecanisme pot fi identificate.” a declarat Corlatean.

Sursa: Ziare.com
Foto: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.