Cine sunt absenţii de la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române

Doi oficiali europeni de prim rang au declinat invitaţiile la  Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care începe astăzi la Bucureşti, invocând, oficial, agenda încărcată pe care o au, scrie Adevarul în ediţia eletronică.

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, nu va veni la Bucureşti, la Reuniunea diplomaţiei române, participarea ei nefiind permisă de alte angajamente din agendă, precizează MAE român.

Fostul şef al diplomaţiei, Andrei Marga, declarase în luna iulie că a adresat invitaţia de a veni la Bucureşti, la Reuniunea Diplomaţiei, şi ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, adăugând că şi din partea acestuia a primit o confirmare a participării.

MAE a informat vineri, 24 august, că Fabius a anunţat încă din 3 august că nu poate fi prezent în 3 septembrie la Bucureşti, fiind amânată astfel vizita pe care o convenise de principiu cu fostul ministru Marga.

La ediţia din acest an vor participa trei invitaţi speciali: Lamberto Zannier, secretarul general OSCE, Grigol Vashadze, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, şi Oleg Efrim, ministrul Justiţiei din Republica Moldova.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *