“Adevarul”: Guvernul cheltuieşte zilnic cu 50 de milioane de lei mai mult decât încasează

lei baniŢara în care mor 720 de oameni zilnic, dar se nasc doar 500 de copii este administrată de un Guvern care se îndatorează masiv şi cheltuieşte 570 de milioane de lei, deşi „produce“ doar 520 de milioane de lei, scrie Adevarul in editia electronica.

Gospodăriile populaţiei au cheltuieli totale de 75 de lei pe zi (2.244 de lei lunar), ceea ce înseamnă peste 90% din venituri, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Din acest buget, fiecare familie de români trebuie să dea 12 lei pe zi la taxe şi impozite, pune deoparte doar 35 de bani, iar restul de 62-63 de lei îi rămâne pentru acoperirea cheltuielilor de consum. Din aceşti bani, 28 de lei pe zi se duc pe mâncare şi băutură, iar alţi 13 lei – pe întreţinerea şi dotarea locuinţei, reiese din datele Anchetelor Bugetelor de Familie realizate trimestrial de INS.

Câteva cifre 220 de oameni. Este viteza cu care a scăzut, zilnic, populaţia României în primul trimestru din acest an. 50 milioane de lei. Este suma cu care creşte, zilnic, decalajul dintre cheltuielile şi veniturile bugetului de stat. 23 milioane de euro. Este suma cu care a crescut, zilnic, datoria externă a României în primul trimestru din acest an. 33,8 milioane de lei este suma pe care statul o plăteşte, zilnic, doar ca dobânzi aferente împrumuturilor contractate anterior. 12 lei este suma plătită zilnic de fiecare gospodărie drept taxe şi impozite în primul trimestru.

Articolul integral, disponibil AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *