Adevarul.ro: Leonard Orban a căzut în groapa altuia la Bruxelles

Respingerea candidaturii lui Leonard Orban pentru Curtea Europeană de Conturi putea fi evitată dacă premierul Ponta nu ar fi dat curs autopropunerii acestuia, în detrimentul unui specialist, notează Adevarul în ediția electronică.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit aviz negativ, miercuri, din partea Comisiei de control bugetar a Parlamentului European. După acest eşec, premierul Victor Ponta a ieşit la rampă, declarând că Orban a fost „umilit din prostie şi la ordin politic de parlamentari PDL”. Umilinţa lui Leonard Orban a fost însă provocată chiar de premier.

În mai 2012, după ce a ajuns la Palatul Victoria, Ponta a revocat nominalizarea făcută de Curtea de Conturi a României pentru acest post. Cel desemnat iniţial prin votul plenului Curţii de Conturi a fost vicepreşedintele instituţiei, Mircea Vasile Popescu. Fost procuror financiar inspector şi procuror general financiar al Curţii de Conturi a României, Popescu a fost 6 ani consilier de Conturi. Din 2008, el este vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Victor Ponta a preferat însă o numire politică şi l-a desemnat pe Leonard Orban, chiar la propunerea celui din urmă, potrivit unor surse din conducerea Curţii de Conturi. Contactat de „Adevărul”, Leonard Orban a recunoscut că s-ar fi autopropus. „A fost inclusiv dorinţa mea, dar decizia a fost strict la nivelul premierului”, a declarat ministrul.

Citiți AICI continuarea articolului.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *