Ambasadorul Germaniei la București: Sperăm că alegerile ce ur­mează nu vor scoate România de pe calea pe care o are de urmat. Deja a pierdut mult timp anul acesta

Ambasadorul Republicii Fe­derale Germania la Bu­cureşti, Andreas von Metten­heim, spune într-un interviu pentru Ziarul Financiar că România continuă să fie o destinaţie atractivă pentru investitorii germani, în contextul în care costurile cu forţa de muncă rămân încă la un nivel redus, iar piaţa locală este relativ aproape de ţări importante din Europa.

Cu toate acestea, ambasadorul german atrage atenţia că instabilitatea de pe plan economic şi politic este un factor negativ, care îi poate afecta pe investitori într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcţie de domeniul în care activează.

“România a făcut eforturi considerabile în cadrul acordurilor cu FMI şi cu Uniunea Europeană şi urmează o politică fiscală prudentă. Revenirea României depinde acum de ceea ce se va întâmpla în zona euro, a cărei situaţie este greu de prezis. De asemenea, sperăm că alegerile ce ur­mează nu vor scoate România de pe calea pe care o are de urmat (…). România a pierdut deja mult timp anul acesta”, spune Von Mettenheim.

Citiți AICI mai multe declaratii ale ambasadorului.

Sursa: ZF.ro
Foto:  bukarest.diplo.de

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *