Studiu: Peste 60% dintre angajaţii români, tot mai stresaţi

Angajaţii români sunt din ce în ce mai stresaţi, peste 60 la sută dintre cei chestionaţi afirmând că nivelul lor de stres a crescut în anul care a trecut, rezultă dintr-un studiu remis, luni, agenţiei Mediafax şi preluat de Antena3.ro.

Sondajul, realizat prin chestionarea a peste 16.000 de profesionişti din toată lumea, a relevat că peste jumătate dintre angajaţii români (63 la sută) afirmă că nivelul lor de stres a crescut în anul care a trecut.

Se consideră că instabilitatea continuă a economiei mondiale a alimentat această presiune în creştere, iar respondenţii confirmă că majoritatea cauzelor stresului sunt de natură profesională, mai mult decât personală, cu situaţia financiară personală, clienţii şi angajaţii în vârful listei de cauze.

Principalele cauze ale stresului sunt: situaţia financiară personală (73 la sută), clienţii (55 la sută) şi angajaţii/colegii (25 la sută). De asemenea, 70 la sută dintre respondenţi afirmă că modul de lucru flexibil reduce stresulşi aproape jumătate (40 la sută) dintre respondenţi consideră că modul de lucru flexibil este mai orientat spre familie”, rezultă din studiu.

Sursa: http://www.antena3.ro/
Foto:  askdrcris.blogspot.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.