România ar putea primi 2,4 milioane de euro pentru acoperirea daunelor produse de secetă în 2012

Comisia Europeană a propus ca România să primească peste 2,4 milioane de euro ca ajutor pentru acoperirea costului daunelor produse de seceta şi de incendiile de păduri din vara anului 2012. 

teodorovici hahnComisarul UE pentru politica regională, Johannes Hahn, a anunțat o propunere a Comisiei Europene de a aloca peste 360 de milioane de euro Germaniei ca urmare a inundațiilor grave suferite de aceasta la sfârșitul primăverii, în lunile mai și iunie ale acestui an. Țările învecinate, Austria și Republica Cehă, care au suferit daune mai mici ca rezultat direct al inundațiilor, vor beneficia de 21,6, respectiv 15,9 milioane de euro.

În plus, România va primi peste 2,4 milioane de euro ca ajutor pentru acoperirea costului daunelor produse de seceta și de incendiile de păduri din vara anului 2012.

Sprijinul financiar oferit din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene nu a fost încă aprobat de Parlamentul European şi de Consiliu. Dacă va primi girul acestora, sprijinul va ajuta la acoperirea costurilor de urgenţă suportate de autorităţile publice în urma dezastrelor.

Pentru a răspunde la situaţia de urgenţă, fondurile alocate vor contribui la refacerea infrastructurii şi a serviciilor esenţiale, la rambursarea finanţării operaţiunilor de urgenţă şi de salvare, precum şi la acoperirea unei părţi din costurile pentru curăţarea regiunilor afectate de dezastrele naturale, inclusiv a zonelor naturale.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *