Aradul, candidat pentru Capitala Culturală Europeană în 2021

Municipiul Arad a impresionat Europa la Bruxelles

1Sediul Parlamentului European de la Bruxelles a gazduit, marti, fastuosul eveniment organizat de primaria Arad, impreuna cu autoritatile locale si membri ai Parlamentului European, pentru lansarea candidaturii municipiului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021. Spectacolul a fost promovat sub denumirea “The city of Arad – European Citadel of Cultural Diversity”. La intalnire au participat europarlamentari, functionari ai Parlamentului, reprezentanti diplomatici, o delegatie judeteana din Arad, reprezentanti din cultura orasului si autorii proiectului, primarul Gheorghe Falca si europarlamentarul Iosif Matula.

Manifestarea a cuprins expozitii de picturi, fotografii, carti, prezentarea unor filme si imagini cu caracter istorico-cultural. Participantii internationali au fost impresionati si au apreciat foarte mult degustarea de bucate si vinuri traditionale specifice ale zonei. La intalnire au luat parte si reprezentantii minoritatilor, purtand costume traditionale si adresand un mesaj de bun venit participantiilor in limba lor materna.2

Oficialii prezenti au subliniat, in interventile lor, importanta acestei candidaturi pentru orasul Arad, explicand ca este o realitate diversificata care a permis, totusi, buna convietuire a mai multor etnii si minoritati. Primarul Falca a declarat ca sediul Parlamentului  European a fost locul ideal pentru a lansa o astfel de campanie si a mai tinut sa precizeze ca primaria va suporta aceasta competitie, chiar si prin marirea alocarii de fonduri.

Alexandru Padure, corespondenta speciala de la Bruxelles

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.