ARCA a încheiat cu succes prima fază a programului ExoMars – High Altitude Drop Test

12Agenția Spațială Europeană a vizitat ARCA timp de două zile pentru a observa progresul programului ExoMars – High Altitude Drop Test.

ARCA a incheiat cu succes prima fază a programului, evaluarea designului, și este aproape de a finaliza primul vehicul de test (Drop Test Vehicle – DTV) pentru primul zbor de testare, alături de echipamentele de suport de la sol.  Acest zbor de test, care va avea loc deasupra Mării Negre, cu sprijinul Forțelor Navale, va fi o repetiție pentru cele două zboruri principale care vor avea loc în toamna anului 2013.

Obiectivul principal al misiunilor High Altitude Drop Test este testarea sistemului de frânare atmosferică pentru nava spațială ExoMars care va ateriza pe suprafața planetei Marte in 2016. Un balon cu heliu va ridica vehiculul DTV, de 604 kg, la o altitudine de 27 km. La acea altitudine vehiculul va fi eliberat și va fi lansat in cădere liberă până când va atinge viteza de 0,7 Mach. La această viteză, parașuta va fi deschisă, pentru a simula condițiile de zbor pe planeta Marte.

Nava spațială ExoMars va fi lansată de pe cosmodromul Baikonur cu o rachetă Proton.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.