Băsescu: România are aproximativ 170.000 de şomeri în rândul tinerilor până în 25 de ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că România are aproximativ 170.000 de şomeri în rândul tinerilor cu vârste până în 25 ani, iar pentru 2014-2020 dispune de 140 milioane euro fonduri UE pentru aceştia, notează Realitatea.net.

traian basescuRomânia, din circa 650.000 de şomeri, are aproximativ 170.000 de şomeri tineri, cu vârstă până în 25 ani (…). Avem la dispoziţie 140 milioane de euro să creăm locuri de muncă strict pentru tineri. Vreau să fiu foarte clar. Asta nu înseamnă că aceşti bani se vor duce să facem un capăt de autostradă, ci la înfiinţarea de mici firme prin care tinerii până în 25 de ani să realizeze un venit şi să aibă un produs pentru societate”, a afirmat Băsescu, după Consiliul European de primăvară.

“Sunt convins că ar fi o viteză extraordinară de reducere a şomajului în rândul tinerilor. Guvernul poate găsi soluţii, dar mi se pare că pentru tinerii absolvenţi de facultate, de liceu chiar, ar fi angajaţi dacă nu s-ar plăti timp de doi ani CAS. Mi se pare că am mai avut astfel de măsuri”, a mai spus Băsescu.

Pe agenda summitului la care s-a aflat şi şeful statului s-a discutat problema creşterii foarte mari a ratei şomajului în rândul tinerilor, considerată o problemă urgentă la nivelul Uniunii.

Sursa: Realitatea.net
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *