Basescu a discutat cu van Rompuy despre Schengen si iesirea din cadrul MCV. Rompuy: Romania merita sa fie felicitata pentru eforturile pe care le-a facut

basescu herman van rompuyPreşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre problema accesului României la Schengen, precum şi despre analiza, după luna decembrie, a unei strategii de ieşire a ţării noastre din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, potrivit Agerpres.ro.

Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi probleme de interes direct pentru România: problema Schengen, problema Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi analiza, după decembrie, a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest Mecanism, problema liberului acces pe piaţa muncii a cetăţenilor români, în ţările care încă mai au restricţii legate de forţa de muncă din România, restricţii care trebuie ridicate peste tot începând cu 1 ianuarie 2014″, a declarat preşedintele Băsescu.

Herman van Rompuy a declarat ca “Romania merita sa fie felicitata pentru eforturile pe care le-a facut”. Rompuy a daugat ca cei doi oficiali au discutat despre agenda Consiliului European din 22 mai, dar si despre “preturile mari la energie”. Acesta “incurajeaza investitiile in infrastructura dar pune obstacole in carea competitivitatii si afecteaza populatia”, a declarat Rompuy citat de HotNews.ro.

Presedintele Consiliului European va merge la Palatul Victoria, unde va avea o intrevedere cu premierul Victor Ponta.

 

Discursul presedintelui Consiliului European, AICI.

Surse: consilium.europa.eu, Agerpres.ro, HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *