Băsescu: Nimeni nu le poate interzice romilor libera circulaţie cât timp sunt cetăţeni UE

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că a discutat despre problema romilor cu comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding, concluzia fiind aceea că trebuie avute în vedere soluţii la nivel european pentru că nimeni nu le poate interzice libera circulaţie cât timp sunt cetăţeni UE, notează Mediafax.

“Problema romilor a fost alt subiect discutat în mod deosebit cu comisarul Reding. E o problemă – şi noi, şi domnia sa, şi alte ţări îi dăm atenţie. Concluzia e că ne asumăm responsabilitatea pentru cetăţenii noştri, dar trebuie să avem în vedere lansarea unor soluţii la nivel european pentru că nimeni nu le poate interzice libera circulaţie cât timp sunt cetăţeni ai Uniunii Europene”, a spus Băsescu, potrivti sursei citate.

“Problema romilor nu se va rezolva nici într-o zi, nici în două zile, nici punându-i în avion. Problema romilor se va rezolva prin educaţie şi, oriunde s-ar afla, trebuie să aibă şansa la educaţie în primul rând; sigur, şi multe altele, dar educaţia este fundamentală”, a mai spus Băsescu.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presdidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *