Băsescu: România va acorda Republicii Moldova 100 de milioane de euro pentru proiecte concrete

basescu chisinauPreşedintele Traian Băsescu a dat asigurări miercuri, la Chişinău, că România va continua să acorde banii din grantul de 100 de milioane de euro promis Republicii Moldova, dar pentru aceasta trebuie să existe proiecte. El a precizat că proiectele de interconectare a sistemului de gaze şi a reţelelor electrice ale celor două state va primi finanţare din contul grantului respectiv, informeaza Jurnalul.ro.

El a mai declarat, în cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, că România poate aloca banii respectivi doar în condiţiile în care se acordă bani în interiorul UE. ‘Dacă cineva îşi imaginează că aceşti bani pot fi puşi într-o dubă şi trimişi la Chişinău, se înşeală. România acordă acea sumă de bani în condiţiile în care se acordă bani în interiorul UE: se aprobă proiectul, în baza unui studiu de fezabilitate, se organizează licitaţie, etc. România nu poate utiliza altă procedură decât cea prevăzută de UE. Aşa cum s-a investit în prima interconectare Fălciu-Goteşti, aşa va continua cu gazoductul Iaşi-Ungheni şi cu alte proiecte de interconectare‘, a declarat Băsescu, potrivit Agerpres.

Şeful statului român a precizat că guvernul de la Chişinău este cel care decide care sunt proiectele pe care le propune pentru a fi finanţate din contul acestui grant şi că deocamdată Chişinăul a decis că acestea să fie proiectele de interconectare energetică.

Surse: Agerpres.ro, Jurnalul.ro
Foto: HDFX Studio

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Băsescu: România va acorda Republicii Moldova 100 de milioane de euro pentru proiecte concrete

  1. Pingback: Ponta, replică la promisiunile făcute Republicii Moldova de Băsescu: La câte promisiuni s-au făcut, moldovenii erau mai bogaţi decât Qatarul | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.