Băsescu: Suntem pe punctul de a ne lua adio de la Schengen. Acţiunea cu procurorii, cu roşu în MCV

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România este pe punctul de a-şi “lua adio” de la aderarea la Schengen în 2014.

Şeful statului a făcut aceste aprecieri într-o emisiune difuzată la B1 Tv, după ce unul dintre moderatori a spus că, dacă va rupe pactul de coabitare cu premierul, s-ar putea spune că “ne-am luat adio de la Schengen în 2014”.

Noi suntem pe punctul să ne luăm adio acum. De ce? Această acţiune cu procurorii va fi subliniată cu roşu în MCV (…), în raportul pe care-l aşteptăm ca să putem emite pretenţii la Schengen. Gândiţi-vă că Vosganian deja a primit un aviz negativ să se pună la dispoziţia justiţiei, gândiţi-vă că mai avem din trecut pe Paul Dobre, pentru care s-a cerut permisiunea şi s-a respins, Laszlo Borbely (…), avem deja un CV încărcat pe MCV”, a spus Băsescu.

“Problema Schengen este corelată cu multe ieşiri ale politicienilor în dorinţa de a aduna voturi. Şi în Franţa e o oarecare campanie mediatică împotriva romilor, a fost şi în Italia, şi în Olanda. (…) Politicienii folosesc această pârghie de a spune «Vom fi împotriva intrării în Schengen din cauza romilor». Ceea ce nu are nicio relevanţă pentru că, în Schengen sau nu, cetăţenii României pot circula liber, doar arătând paşaportul sau buletinul. Pe de altă parte, însă, noi avem bube acasă, lucruri pe care politicienii le ştiu. Şi cu parte din cele invocate de politicienii străini, inclusiv de premierul francez, pot fi de acord, cu altele nu”, a spus Traian Băsescu.

Surse: B1.ro, Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.