BBC, despre masinile sfintite de preoti: Romania e in top 3 la accidente rutiere in Europa

inmatriculari_auto_2010Vestea ca Biserica din Romania ofera credinciosilor posibilitatea de a-si sfinti masina a ajuns si in atentia prestigioaselor institutii de presa externe, care arata si ca tara noastra are a treia cea mai mare rata a accidentelor rutiere, in randul tarilor din Europa.

Patriarhia a introdus noul serviciu dupa o cerere tot mai mare din partea posesorilor de masini, transmite BBC, care noteaza si ca nu exista o taxa fixa pentru aceasta slujba, iar soferii pot plati cat de mult sau cat de putin vor.

Statisticile serviciului Eurostat al Comisiei Europene arata ca tara noastra are a treia cea mai mare rata a accidentelor rutiere din Europa, potrivit unor date publicate in septembrie 2011. Astfel, in Romania au loc 142 de decese la fiecare milion de locuitori, anual.

Tarile cu cel mai mic numar al mortilor la un milion de locuitori sunt Malta (37), Olanda (41), Suedia si Marea Britanie (cate 43). Media Uniunii Europene este de 78 de morti in accidentele rutiere, anual, la fiecare un milion de locuitori.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.