Câţi dintre olimpicii internaţionali ai României vor să rămână în ţară

Aflaţi la răscrucea dintre visul unei cariere internaţionale şi plăcerea meseriei obţinută în ţară, olimpicii români medaliaţi la concursurile de informatică sau matematică aleg să plece la studii în străinătate, în timp ce „umaniştii” preferă să rămână în România, scrie Adevarul in editia online.

Majoritatea olimpicilor români vor să plece la studii în străinătate, considerând că acolo li se oferă resurse mai bune şi şanse de dezvoltare mai mari decât în România. Olimpicii la informatică, matematică sau fizică sunt constrânşi de domeniu să-şi caute o universitate într-o ţară unde cercetarea este mult mai evoluată ca la noi.

În schimb, tinerii care au avut rezultate excepţionale în domenii umaniste preferă să rămână la studii în România. Spre exemplu, olimpicii la limba şi literatura română vor să devină profesori şi să-şi continue studiile academice în ţară, gândindu-se la o carieră în jurnalism sau în psihologie.

În total, 138 de elevi au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare din anul şcolar 2011-2012 şi au fost premiaţi, alături de profesorii care i-au pregătit, în cadrul unei ceremonii organizate miercuri, la Guvern, valoarea totală a premiilor fiind de peste două milioane de lei.

Detalii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  plazacollege.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.