România, cea mai puţin competitivă ţară din Estul Europei. Vezi unde se situeaza celelalte tari

România se află pe ultima poziţie în topul competitivităţii din Europa Centrală şi de Est, informeaza Jurnalul.roStudiul “Observatorul Noii Europe”, a fost comandat de General Electric alături de ING şI Enel, mentioneaza acestia.

Studiul examinează competitivitatea statelor şi analizează punct cu punct perspectivele în funcţie de datele financiare şi criza economică. Indicatorii-cheie pentru măsurarea performanţei sunt infrastructura, natura dinamică şi inovativă, educaţie, uşurinţa de rulare a unei afaceri, investiţia în capitalul uman şi cercetare-dezvoltare şi sofisticarea sectorului financiar.

Pe primul loc nu se află Polonia, chiar dacă toată lumea laudă “miracolul polonez”, aceasta fiind singura ţară din Europa care nu a intrat în recesiune în 2009.

În schimb, pe primul loc se află Slovenia, stat deja aderat la euro. Poziţia a doua este ocupată de Cehia iar podiumul este completat de Ungaria. România se află pe poziţia a şaptea, ultima, din top.

Care este secretul Sloveniei? Proporţia mare a cheltuielilor cu cercetarea ca pondere în produsul intern brut (1,86%), comparativ cu minimul din regiune – România (0,47%), creşterea economică, libertatea afacerilor şi stabilitatea macroeconomică.

Iată topul:
1. Slovenia
2. Cehia
3. Ungaria
4. Croaţia
5. Slovacia
6. Polonia
7. România

Studiul a fost realizat de compania de consultanţă The European House-Ambrosetti, în numele unui grup de companii: GE, Enel, Prysmina, CIB Bank şi ING International.

Sursa articol: Jurnalul.ro

Sursa foto: blog.naver.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *