Românii – cei mai buni la matematică din UE, dar fără premii în ţară

Elevii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Matematică  nu au fost recompensaţi pentru că Ministerul de Finanţe nu a aprobat plăţile, afirmă coordonatorul lotului olimpic într-o scrisoare deschisă către autorităţi, potrivit Adevarul.ro.

Olimpiada Internaţională de Matematică s-a desfăşurat anul acesta în Argentina, la Mar del Plata, în intervalul 4 – 16 iulie. Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. Potrivit clasamentului neoficial realizat în fiecare an după concurs, România se clasează pe primul loc în Uniunea Europeană şi pe locul 10 în lume, din 100 de ţări participante, conform anunţului făcut de coordonatorul lotului de olimpici, profesorul Radu Gologan.

„A fost strigător la cer faptul că un prim ministru spune că a deblocat cinci milioane de euro, iar olimpicii la matematică nu au putut primi o sumă de 20 de ori mai mică pentru medalii la fel de strălucitoare ca şi cele ale sportivilor care au câştigat medalii la Londra. Pot spune că medaliile elevilor au un impact mult mai mare. M-a deranjat atitudinea diferită faţă de lucruri care ar trebui să fie măcar la fel. Ar trebui să preţuim viitorul intelectual la fel ca cel fizic”, a declarat pentru „Adevărul” coordonatorul lotului olimpic de matematică, Radu Gologan.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  stockfresh.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *