Băsescu îl lasă pe Ponta la Bruxelles. Despre ce va discuta premierul cu oficialii europeni

victor ponta traian basescuTraian Băsescu a declarat, ieri, in cadul unei conferinte, că premierul Victor Ponta va participa la Consiliul European din 22 mai, in baza unui mandat aprobat de presedinte.

Am decis ca pe 22 mai să participe premierul, pe baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare“, a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Cu ocazia reuniunii din 22 mai 2013, liderii UE vor discuta despre politica fiscală, și despre lupta impotriva paradisurilor fiscale, aceasta din urma fiind adaugata in ordinea de zi.

Un alt punct de pe ordinea de zi va fi energia, în contextul eforturilor UE de a promova creşterea, ocuparea forţei de muncă şi competitivitatea. Președintele a mentionat că un argument care a contat în decizia sa a fost răzgândirea lui Ponta în privinţa explorării şi exploatării gazelor de şist. “Cred că poate susţine punctul de vedere al României. Şi dacă discutăm de energie, având în vedere că a fost de acord şi domnia sa cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cred că acest punct de vedere trebuie susţinut la Bruxelles”

De asemenea, Consiliul European va analiza activitatea privind aprofundarea UEM, insa nu se preconizează adoptarea de concluzii în legătură cu acest subiect.

Premierul Ponta a fost confundat cu Traian Băsescu la Consiliul European din iunie 2012

Ajuns la ușile Consiliului European, Ponta a fost confundat de către presa internațională cu Traian Băsescu. La intrarea în clădire, acesta a fost rugat să răspundă la o întrebare: ”Please, one question Mr. Romanian President!”. Premierul a replicat, ușor încurcat: ”I am not the Romanian President”.

Nici presedintele Băsescu nu a fost omis, acesta a fost  prezentat, in imaginile filmate si difuzate pe serviciul audio-vizual al Comisiei Europene drept Premierul Romaniei, in cadul summitului din noiembrie 2012.

 

Foto:presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.