CONDAMNATI LA SARACIE. Jumatate din copiii romani traiesc sub riscul saraciei si excluziunii sociale. 4 din cinci copii saraci au parinti cu nivel scazut de educatie

saracieJumatate dintre copiii din Romania sunt afectati de saracie si excluziune sociala, potrivit statisticilor europene.  Eurostat arata ca in Romania si Bulgaria copiii sunt cei mai afectati de saracie, la nivelul Uniunii Europene. Media Europeana, in 2011, a fost de 27 la suta.

In majoritatea statelor member, copiii sunt mai afectati de saracie decat adultii sau batranii. Bulgaria conduce in top-ul saraciei la copii, cu 52 la suta, urmata de Romania, cu 49 la suta, Lituania, cu 44 la suta si Ungaria, 40 la suta. Cei mai putini copii saraci sunt in Suedia, Danemarca si Finlanda, cu 16 la suta.

Cei mai afectati, la nivel European, sunt copiii ai caror parinti au nivel scazut de educatie – jumatate dintre copii, urmati de cei care au parinti cu nivel mediu de educatie – 22 la suta. Doar sapte la suta dintre copiii ai caror parinti au studii superioare sunt afectati de saracie sau excluziune sociala.

Cele mai mari diferente intre copii sunt inregistrate in Romania, unde 78 la suta dintre micutii ai caror parinti au studii cu un nivel scazut traiesc in saracie, fata numai 2 la suta dintre copiii cu parinti care au nivel ridicat de educatie.

Strategia Europa 2020 isi propune reducerea numarului de persoane afectate de saracie si excludere sociala.

Mai multe despre saracia la nivel european aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.