“Copilul de aur al informaticii” vrea să lucreze în România

Rareş Buhai, elevul care a câştigat în acest an medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada din Rusia, respectiv la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Belgrad, învaţă cel puţin cinci ore pe zi, vrea să îşi continue studiile în străinătate, dar să lucreze în România, scrie Gandul.info.

“Am muncit foarte mult, m-am pregătit pentru asta şi am reuşit să mă concentrez în concurs, la Balcaniadă. A ieşit foarte bine. Informatica îmi place din clasa a V-a, de când am început să învăţ la şcoală această disciplină. De atunci am început să particip la olimpiade. Anul trecut am luat aur la Olimpiada balcanică pentru juniori, la acelaşi concurs ca şi cel de acum, dar varianta pentru juniori, iar de trei ani consecutivi am luat locul întâi la Olimpiada naţională de informatică, iar anul acesta am obţinut două medalii de aur”, a declarat Rareş Buhai pentru corespondentul MEDIAFAX.

“Copilul de aur al informaticii” spune că, înainte de concursuri, studiază chiar şi peste cinci ore pe zi.

“De studiat o să vreau cel mai probabil să studiez în străinătate şi după aceea nu m-am gândit ce voi face. Cu siguranţă că voi continua tot în acest domeniu, al informaticii, dar nu m-am gândit la ceva anume. De exemplu, Google este una din cele mai bune companii care are şi pentru angajaţi cele mai bune oferte, dar nu neapărat că voi vrea acolo. Mai este timp să mă gândesc la asta. Liceul îl voi face la Bistriţa cel mai probabil”, a spus el.

Adolescentul mai spune că după absolvirea liceului, cel mai probabil, va pleca în America.

“Din străinătate, nu am primit încă oferte, dar probabil că voi primi. Nu ştiu sigur unde mi-ar plăcea să studiez. Cele mai puternice universităţi în domeniu sunt în America, dar mai sunt câteva şi în Anglia. Sunt cele mai puternice centre din lume la informatică. Personal nu ştiu ce aş alege. Deocamdată, mă pregătesc”, a spus el.

La întrebarea dacă se va întoarce în România după ce îşi va termina toate studiile, Rareş a răspuns: “Mi-ar plăcea să am propria mea afacere în România, fiindcă eu cred că se poate dezvolta ceva aici în acest domeniu. Mi-ar plăcea să rămân în România fiindcă sunt român şi mi-ar plăcea să rămân în ţara mea. Aici mă simt cel mai bine”.

Sursa: Gandul.info
Foto: olarasuloredana.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *