Corecţiile financiare UE de 800 milioane de euro, incluse in bugetul de stat

euroMinistrul fondurilor europene Eugen Teodorovici a declarat că Guvernul va analiza în şedinţa de astăzi un memorandum înaintat de ministerul său privind asumarea la buget a corecţiilor financiare de circa 800 milioane euro stabilite în 2012 de CE pe cele 5 programe operaţionale presuspendate, potrivit ZF.ro.

„Este un document care va fi discutat în Guvernul României care va spune următorul lucru: că de principiu Guvernul României trebuie să îşi asume situaţiile în care beneficiarii au suportat o corecţie financiară datorită unor acte emise de către o structură centrală, fie ANRMAP, fie alte structuri ale Guvernului.  (…) Atât timp cât statul a greşit, trebuie să îşi asume acest cost“, a spus Teodorovici marţi, la o întâlnire cu grupul PSD de la Senat.

El a subliniat că suma totală a corecţiilor financiare stabilite anul trecut de Comisia Europeană se ridică la „700-800 milioane de euro“, iar peste 90% dintre cazuri se referă la proceduri incorecte de achiziţii publice descoperite în urma auditurilor, deşi au fost aprobate sau avizate iniţial de ANRMAP sau UCEVAP.

Detalii AICI.

Sursa: ZF.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *