Corlăţean, în vizită în Irlanda – ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE

corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlăţean, va face, în perioada 22-23 februarie, o vizită la Dublin, în Irlanda, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, pentru convorbiri cu omologul irlandez, Eamon Gilmore, vice-premier şi ministru al afacerilor externe şi comerţului, se arată într-un comunicat MAE.

Agenda vizitei cuprinde, totodată, întrevederi cu Lucinda Creighton, ministru de stat pentru afaceri europene, precum şi cu preşedinṭii comisiilor pentru afaceri externe şi pentru afaceri europene ale Parlamentului irlandez.

Şeful diplomaţiei române va susţine, cu ocazia prezenţei la Dublin, o alocuţiune la Institutul Irlandez pentru Afaceri Internaţionale şi Europene, pe tema Politicii Europene de Vecinătate.

Vizita ministrului afacerilor externe la Dublin se înscrie în demersurile politico-diplomatice menite să diversifice şi să aprofundeze relaţiile bilaterale româno-irlandeze şi să promoveze temele de interes pentru România aflate pe agenda europeană şi internaţională în contextul deţinerii, de către Irlanda, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului curent.

Sursa: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.