Prima grija a investitorilor straini in Romania: Coruptia

coruptieInvestitorii străini solicită informaţii despre regulile comerciale şi corupţie când se gândesc să-şi aducă afacerile în România, fiind mai interesaţi de stabilitatea legislaţiei şi de neutralitatea taxării decât de costuri, a declarat Dan Schwartz, managing partner al firmei de consultanţă RSM Scot, potrivit Mediafax.

“Investitorii interesaţi de România cer informaţii despre regulile comerciale şi despre corupţie în primul rând. Despre reguli le spun că sunt primitive, dar acceptabile, iar despre corupţie că încă mai există, dar este în scădere. Nu pot nici să mint, dar nu vreau nici să-i sperii”, a afirmat Schwartz la o întâlnire cu jurnaliştii.

El a precizat că întrebarea legată de corupţie are şi o nuanţă indirectă, privind evaziunea fiscală, reiterând ideea că evaziunea reprezintă o problemă majoră pentru investitorii corecţi, întrucât generază competiţie neloială.

Investitorii mai sunt interesaţi de modalităţile de raportare contabilă şi de costurile muncii din România atunci când studiază oportunităţile. Aceştia sunt atraşi de România datorită dimensiunii ţării şi poziţiei geografice.

Mai multe detalii AICI.

Surse: Mediafax.ro, Business24.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.