Creşterea pensiilor a fost aprobată în Parlament. Premierul exclude alte majorări de pensii şi salarii în 2013

lei baniCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, în sesiunea extraordinară, cu 307 de voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 3 abţineri, ordonanţa de urgenţă 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul stabilirii valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei, informează Gandul.info.

Ordonanţa adoptată prevede majorarea valorii punctului de pensie cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

“De asemenea, se mai prevede aplicarea indicelui de corecţie calculat ca raport între 43,3% din câştigul salarial mediu brut preliminat, corespunzător anului precedent celui în care se deschide dreptul de pensie, şi valoarea punctului de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflaţiei pe anii 2010 şi 2011”, se precizează în expunerea de motive.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marţi seara, la România TV că în afară de indexarea cu 4% a pensiilor, nu vor mai exista alte creşteri de pensii sau de salarii în sectorul public deoarece constrângerile bugetare nu permit acest lucru.

O să devin foarte impopular, dar anul acesta, după recuperarea salariilor, făcută în iunie şi decembrie anul trecut, şi creşterea pensiilor, resurse financiare şi bugetare pentru noi măriri de salarii şi pensii nu există”, a precizat premierul marţi seara, potrivit cronicaromana.ro.

Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.