Cum vrea Ministerul Educaţiei să păstreze olimpicii în ţară

Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte un pachet de măsuri care să permită olimpicilor să rămână în ţară, majorând cuantumul burselor de merit şi organizând stagii de pregătire în cadrul instituţiei, a afirmat sâmbătă ministrul delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, potrivit Mediafax.ro.

studenti“Zilele trecute am pregătit un proiect, deja aflat în dezbatere publică, pentru a creşte sprijinul financiar acordat olimpicilor. În curând veţi vedea pachete speciale acordate pentru studenţi odată cu admiterea la facultate şi proiecte de susţinere a lor în timpul facultăţii. Ieri (vineri-n.r.) am avut o întâlnire cu LSRS, vor să se întoarcă mulţi acasă şi am stabilit un stagiu de pregătire pentru ei în MEN şi în universităţi”, a explicat Costoiu.

El a mai spus că pentru tinerii inteligenţi va creşte cuantumul burselor cu aproximativ 40%, iar pachetele se referă la măsuri pentru accesul facil a acestor tineri în universităţi, foarte repede, sumele de burse acordate universităţilor vor fi destinate exclusiv acestor tineri.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *