Cum vrea ministrul Diasporei, Cristian David, să-i readucă pe români în țară

critstian davidMinistrul Diasporei, Cristian David, dorește lansarea unui proiect dedicat românilor din străinătate, care doresc să se reîntoarcă definitiv în țară. Programul are ca principal scop “reîntoarcerea voluntară” a celor care au emigrat din România în ultimele două decenii, care trăiesc și muncesc peste hotare, notează DCnews.ro.

“Programul se va axa pe zona forței de muncă și a stimulării economice, la care completăm și cu o dimensiune pe zona educației. Eu cred că avem deja elementele de suport ale unui program care să încurajeze revenirea românilor în țară”, a sintetizat ministrul.

Un prim punct al proiectului se referă la o scutire fiscală pentru cei care vor să investească în România: “Ne adresăm românilor care vor să investească în anumite domenii pe care Guvernul le va determina ca fiind importante. Această scutire va fi analizată și discutată în scurt timp. Se va vedea în ce măsură poate fi aplicată: pe o perioadă determinată și pe anumite domenii de activitate economică. Scutirea poate viza fie taxa pe venit, fie pe impozitul de pe forțele de muncă atunci când sunt create noi locuri de muncă”, a completat David.

Copiii din familiile cu situații materiale precare vor putea să beneficieze de facilități pentru înscrierea la universitățile din țară.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: dcnews.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.