Dacian Ciolos invita parlamentarii romani sa se implice mai mult in politicile europene

Miercuri, 13 februarie a.c.,  a avut loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti conferinta de presa a comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos. In cadrul conferintei, Ciolos a vorbit despre intalnirile avute cu Presedintele Romaniei Traian Basescu,cu prim-ministrul Victor Ponta si vice prim-ministrul Liviu Dragnea,  cu membri ai Parlamentului, cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, cu ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean si cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

dacian ciolosDacian Ciolos a precizat ca discutile purtate au avut ca subiect principal pregatirea pentru implementarea cadrului financiar al Romaniei pe perioada 2014-2020, subliinind faptul ca Romania trebuie sa fie pregatita si cu decizile luate in 2014. Comisarul european a mai adaugat ca autoritatile romane nu trebuie sa dezvolte doar o abordare strategica pentru absorbtia fondurilor europene ci sa poarte discutii cu Comisia Europeana in mod repetat. De asemenea, a invitat Parlamentul Romaniei si, in mod special, comisile parlamentare pentru agricultura sa se implice mai mult si in mod activ in politica agricola comuna la nivelul Uniunii Europene.

Birocratia si absorbtia fondurilor

Dacian Ciolos a vorbit si despre problema Romaniei in a absorbi fonduri europene, explicand ca una dintre principalele cauze a acestei dificultati este birocratia din Romania care ingreuneaza procesul de absorbtie a fondurilor si ca acesta este unul dintre cele mai complexe din Uniunea Europeana.

Ciolos despre scandalul carnii de cal: autoritatile sa militeze pentru imaginea tarii

Comisarul european a tinut sa precizeze ca este la curent cu cele intamplate, dar ca nu intra in atributiile lui sa se ocupe de acest caz. A purtat discutii cu ministrul agriculturii si nu ar trebui sa ne facem griji atata timp cat nu exista acuzatii cu elemente si probe concrete. Ciolos a reamintit de cazul legumelor infectate unde o tara din Uniunea Europeana a fost acuzata inainte de a avea rezultatele de laborator si elementele necesare. Comisarul European a mai spus ca datoria autoritatilor romane este cea de a milita pentru imaginea tarii si ca va sustine argumentele in favoare noastra in fata Comisiei Europene.

Dacian Ciolos a concluzionat spunand ca vor urma vizite si intalniri cu reprezentantii agriculturii din Romania si ca reformele politicii agricole comune vor sustine fermele mici si mijloci si tineri fermieri.

Alexandru Padure

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.