Connect with us

ROMÂNIA

De ce ar trebui ca autoritatile locale sa utilizeze social media

Published

on

Autor: Andra Alexandru, DigitalDiplomacy.ro

copy-logo-DD2Am stabilit deja in articolele anterioare numeroasele beneficii pe care social media le poate oferi autoritatilor publice centrale sau reprezentantelor unei tari in strainatate, daca sunt integrate intr-un mod corect si eficient in strategia de comunicare a acestora.

Insa, utilizarea retelelor sociale si in general a noilor media poate fi o oportunitate extraordinara inclusiv pentru autoritatile publice locale, de a interactiona cu locuitorii unei regiuni, oras sau comune, de a gasi noi metode de lucru, de reducere a costurilor si de a imbunatati serviciile.

Beneficii

Asadar, prin intermediul noilor media administratia publica locala are posibilitatea de a:

  • oferi o mai buna informare cu privire la serviciile pe care le pune la dispozitie, la evenimentele pe care le organizeaza, deci la activitatea generala a institutiei in beneficiul cetatenilor;
  • extinde consultarea comunitatii prin canalele online si, astfel, de a imbunatati serviciile pe care le ofera, fara costuri suplimentare pentru sondaje;
  • imbunatati implicarea comunitatii in diverse activitati;
  • sprijini intr-un mod mult mai eficient comunitatea in situatii de criza;
  • imbunatati comunicarea inter-institutionala;
  • imbunatati, in definitiv, reputatia institutiei si a liderilor sai.

In era digitala, inclusiv autoritatile locale trebuie sa fie prezente in mediul online, cu atat mai mult cu cat locuitorii, afacerilor locale, scolile, grupuri din interiorul comunitatii, toate folosesc retelele sociale pentru a face schimb de informatii, impresii si judecati, inclusiv despre institutiile sau liderii politici din zona.

Motivele reticentei

Comunicarea in mediul online difera foarte mult de cea prin media traditionale, iar pentru ca aceasta trecere sa fie cu adevarat un succes, trebuie ca anumite lucruri sa fie schimbate, atat la nivel de mentalitate, cat si modul in care functioneaza comunicarea in institutiile locale. In primul rand, trebuie sa se renunte la teama de necunoscut si la grija in legatura cu posibilitatea aparitiei unor comentarii negative la adresa lor, deoarece acestea pot fi evitate sau gestionate cu usurinta. In plus, este mai bine sa stii ce se spune despre tine, ca sa poti modifica acea impresie, atat prin actiuni concrete, cat si prin o comunicare mai eficienta. In al doilea rand, lipsa de experienta a personalului in ceea ce priveste utilizarea noile media nu trebuie sa fie o bariera, deoarece pot fi organizate training-uri si recalificari, care sa asigure abilitatile de baza pentru gestionare unor astfel de conturi. In plus, social media nu trebuie sa fie vazute ca responsabilitati suplimentare care mananca din timpul altor indatoriri mai presante, deoarece postarile pot dura doar cateva minute si, mai mult decat atat, social media trebuie considerate o investitie pe termen lung.

Cu toate acestea, retelele sociale aduc intr-adevar cateva provocari noi. Acestea sunt legate de frecventa postarilor, de importanta ca acestea sa fie atractive, de nevoia de monitorizare a conturilor, de timpii de raspuns la comentarii sau tonul folosit.

Exemple

Pentru ca am aratat intr-un alt articol ce rol pot indeplini retelele sociale in raspunsul autoritatilor locale in situatii de criza prin exemplul strategiei formulate de autoritatile din New York in toamna trecuta pentru uraganul Sandy, o sa va prezint in continuare cateva exemple din Australia, Spania si Marea Britanie despre cum pot fi utilizate noile media pentru a face orasele locuri mai frumoase si pentru a le face viata locuitorilor mai usoara.

  1. Consultarea localnicilor – Consiliul local Mosman din Australia, aflat la cateva ore de Sydney, a adoptat inca din 2009 noile tehnologii web pentru comunicare si pentru implicarea comunitatii in deciziile si activitatile autoritatilor. Consiliul utilizeaza bloguri, forumuri, retelele sociale si a avut chiar primul cont local de Twitter din Australia.  Una din cele mai interesante decizii ale Consiliului a fost de a determina localnicii sa se implice in mod activ in planificarea viitorului pentru Mosman, prin postarea de idei pe un forum. Ideea proiectului „Big Ideas”/ ”Idei marete” a fost faptul ca uneori ideile cu adevarat geniale nu sunt neaparat formulate intr-o consultare sau o sedinta, ci pot aparea oricand si de la oricine. Asadar, proiectul „Big Ideas”, lansat in martie 2011, cauta sa exploreze creativitatea si gandirea inovativa a locuitorilor din Mosmoan. Mai multe informatii puteti gasi aici.
  2. Raportarea si solutionarea problemelor locale – Consiliul local din orasul Lewisham, Marea Britanie a lansat in 2004 aplicatia www.lovelewisham.org pentru a afla problemele specifice ale comunitatii. Deoarece in cele mai multe cazuri raportarea unei probleme este o actiune uni-directionala, Consiliul local a hotarat sa ofere localnicilor oportunitatea de a inregistra o sesizare mult mai rapid, in mediul online, dar si de a urmari raspunsul autoritatilor, sporind astfel transparenta activitatii institutiilor locale. Un exemplu similar vine din orasul catalan Copons, unde localnicii au posibilitatea de a raporta incidente sau probleme pe o pagina speciala de Facebook, gestionata de autoritatile publice locale, care sunt obligate sa ofere intotdeauna un raspuns. Pentru mai multe detalii, accesati acest link.
  3. Informare – Consiliul regiunii Derbyshire din Marea Britanie a folosit in 2009 un mix de canale online pentru a oferi informatii in timp real despre alegerilor locale pentru Parlamentul European. A fost creat un site special (elections.derbyshire.gov.uk/2009elections) si au fost prezentate informatii sub forma de text, si video atat pe Facebook, cat si pe Twitter, cu scopul de a imbunatati accesul la informatii si participarea localnicilor, dar si de a promova Derbyshire per ansamblu. Pentru mai multe detalii, accesati acest link

In Romania

Dupa o trecere in revista a tuturor conturilor pe retele sociale pentru cele 41 resedinte de judet si primarii de sector din Bucuresti (doar institutiile, nu si liderii lor), putem spune ca prezenta si activitatea administratiei publice din Romania in mediul digital este scazuta. Desi exista cateva primarii care au facut deja pasi importanti, sunt totusi foarte putine care au integrat cu succes retelele sociale in comunicarea institutionala.

Facebook-ul s-a dovedit a fi cel mai popular canal totusi, cu 20 de primarii din 41 care au conturi oficiale. La nivelul capitalei, in afara de primaria generala, doar trei din primariile de sector au cont de Facebook.

In ceea ce priveste Twitter-ul, doar trei primarii ale resedintelor de judet au cont si doar una din primariile de sector ale capitalei, dar care nu mai este activ din 2010 – Primaria Sectorului 3.

Foarte putine primarii sunt care apeleaza si la alte retele sociale precum Youtube. Flickr sau Google+, mai exact doar cinci.

Am fost totusi placut surpinsa sa observ ca unele primarii au incorporat deja servcii online, e-primaria, precum cea din Cluj – Napoca.

Si pentru ca Facebook-ul este cea mai utilizata retea sociala de catre primariile din intreaga tara, am realizat doua topuri care sa ne arate care sunt cele mai urmarite si cele mai active, fara ca ambele criterii sa fie indeplinite simultan:

Ceea ce am putut oberva doar la o prima vedere accesand aceste conturi este, in primul rand, faptul ca de cele mai multe ori nu se regasesc link-uri catre acestea pe website-urile oficiale ale primariilor. In al doilea rand, chiar si pentru primariile care sunt active pe social media, comunicarea este uni-directionala, pentru informare si cu foarte putine comentarii din partea celor care urmaresc activitatea acestor instituturii in mediul online.

In concluzie, importanta noilor media pentru autoritatile locale este clara. Iar acest lucru va deveni din ce in ce mai evident pentru cele din Romania atunci cand proiectul de regionalizare va avea loc. Regionalizarea va inseamna o schimbare majora nu doar din punct de vedere organizational si birocratic, dar si o schimbare la nivelul perceptiei pentru fiecare cetatean in ceea ce priveste apartenenta la o comunitate. Asadar, beneficiile noilor media pentru autoritatile publice regionale si locale vor fi, pe langa cele mentionate la inceputul articolului, urmatoarele: posibilitatea de a oferi informatii si servcii online (prin platforme specializate) unei numar mult mai mare de persoane, intr-un mod mult mai eficient atat din punct de vedere al timpului, cat si al costurilor; oportunitatea de a construi si creste increderea cetatenilor din fostele judete pentru noile autoritatile regionale; dar poate cel mai important lucru, vor putea conecta oameni, construind astfel noi comunitati si identitati pentru regiunile desemnate. Asadar, integrarea noilor media in strategia de comunicare a autoritatilor publice locale va deveni in curand o necesitate, iar cele din Romania au deja numeroase exemple in intreaga lume despre ce pot realiza prin intermediul lor.

Voi ce autoritati locale urmariti pe retelele sociale si care considerati ca le utilizeaza cu succes?

 

 

ROMÂNIA DIGITALĂ

Digital Innovation Summit Bucharest 2024 marchează o nouă etapă în colaborarea dintre sectoarele public și privat pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper

Published

on

© ICI București

Digital Innovation Summit Bucharest, organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și al Premierului României, a avut loc în perioada 16-18 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului din București. La summit au participat peste 1800 de specialiști din sectorul public și privat, inclusiv oficiali guvernamentali, experți în securitate și tehnologie.

Protecția infrastructurii critice și diplomația cibernetică sunt teme și provocări complexe, pentru a căror abordare este nevoie de colaborare între zona academică, sectorul de business și zona de autorități publice.”, a declarat Adrian Victor Vevera, directorul general ICI București, într-un comunicat. „Summit-ul a reprezentat o oportunitate valoroasă de a împărtăși cunoștințe, cele mai bune practici și strategii. Succesul acestuia este dovada angajamentului tuturor de a crea acest ecosistem pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper”, a adăugat acesta.

 

În marja evenimentului, a fost semnat parteneriatul cu ChainArgos care pune bazele Blockchain Intelligence Academy și a unei noi zone de cercetare pentru ICI București, protocolul de colaborare cu European Digital Innovation Hub Trakia (EDIH Trakia) din Bulgaria, a fost lansat NFT Museum. Reprezentanții NATO Partnerships and Cooperative Security Committee prezenți la DISB au comunicat faptul că în cadrul Science for Peace and Security (SPS) Programme, a fost aprobat proiectul Cyber Polygon: A Cyber Range Platform Specialized on Energy Sector with Automatic Generation of Virtual Scenarios.

DISB a reunit cea de-a 7-a ediție a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum) și cea de-a 3-a ediție a Conferinței Internaționale privind Diplomația Cibernetică (ICCD). Evenimentul a oferit participanților o platformă pentru a discuta despre inovație, securitate cibernetică și rolul diplomației în lumea digitală interconectată de astăzi împreună cu speakeri din 27 țări.

Summit-ul a constat în paneluri și workshop-uri, TechPulse Hackathon, training în domeniul High Performance Computing, întâlniri B2B, dialoguri interministeriale internaționale și demonstrații ale unor produse de ultimă generație. Printre vorbitori s-au numărat oficiali la nivel înalt ai Guvernului și ai Parlamentului României, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și experți de top în diferite domenii, de la securitate cibernetică și blockchain până la energie și smart city.

DISB s-a bucurat de susținerea Vodafone, MultiversX, Kontron Services, Danubius, ProVision, OPSWAT, Simavi, FIP Consulting, CISCO, Tema Energy, MediGo, Motorola Solution Romania, Claroty, MSAB, Raiffeisen, Stimpex, Domeniile Averesti, Konica Minolta, Automobile Bavaria Group, TAROM, Mobexpert, Aqua Carpatica.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Klaus Iohannis le-a prezentat omologilor din UE viziunea României privind viitorul pieței unice, cu accent pe rolul prioritar al coeziunii și agriculturii și ridicarea controalelor la frontierele terestre

Published

on

© Administrația Prezidențială

Rolul prioritar al politicii de coeziune, rolul agriculturii, o abordare integrată a competitivității și ridicarea controalelor la frontierele terestre între România și restul spațiului Schengen au reprezentat punctele centrale evocate de președintele Klaus Iohannis la summitul special al Consiliului European de la Bruxelles, ultimul înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie, unde cei 27 de șefi de stat sau de guvern au purtat o discuție aprofundată cu privire la instituirea unui nou „Pact european pentru competitivitate”, inclusiv în lumina prezentării de către Enrico Letta a elementelor din raportul său privind viitorul pieței unice.

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, șeful statului a pledat pentru o abordare integrată a competitivității, care să consolideze rolul esențial al pieței unice, complementar cu necesitatea de a menține creșterea sustenabilă și incluzivă a productivității în Europa, în vederea asigurării prosperității și a rezilienței pe termen lung.

De asemenea, Klaus Iohannis a arătat că noile decizii ar trebui să asigure aprofundarea pieței unice pe baza principiilor coeziunii, conectivității și convergenței economice și sociale și să ducă la reducerea decalajelor de dezvoltare, productivitate și inovare, atât în interiorul Uniunii, cât și în raport cu alte state.

Liderul de la Cotroceni a pledat, în context, pentru “rolul prioritar pe care politica de coeziune trebuie să îl dețină în continuare” și, în general, pentru necesitatea măsurilor de sprijin care să acompanieze procesul transformativ al societății și economiei europene.

Citiți și Raportul privind viitorul pieței unice prezentat liderilor UE cere stabilirea în 2024 a unui termen clar pentru intrarea României în Schengen pe cale terestră

De asemenea, șeful statului a reiterat importanța asigurării condițiilor de concurență echitabilă, inclusiv în interiorul Uniunii, respectarea specificităților naționale, a simplificării și a reducerii poverii administrative ca priorități orizontale.

În acest sens, Iohannis “a pus accent pe necesitatea eliminării oricăror bariere în funcționarea pieței unice, ca pilon al competitivității, inclusiv prin raportare la cele patru libertăți de circulație, aspect deosebit de important în contextul procesului de aderare a României la spațiul Schengen, respectiv a eforturilor de ridicare cu celeritate a controalelor la frontierele terestre“, arată Administrația Prezidențială.

Șeful statului a evidențiat și necesitatea unei politici industriale incluzive, care să asigure păstrarea și creșterea producției în Europa, să valorifice potențialul fiecărui stat membru și care să beneficieze de toate formele de energie cu emisii reduse de carbon, inclusiv energia nucleară. În context, a subliniat importanța unei Uniuni a Energiei consolidate inclusiv prin asigurarea interconexiunilor dintre statele membre și cu cele din vecinătate.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a susținut “rolul pe care agricultura europeană îl deține ca instrument de promovare a competitivității europene, evidențiind nevoia unui cadru de sprijin puternic, stabil și previzibil pentru producătorii agricoli”, a unor instrumente flexibile și adaptate la noile realități, reiterând, totodată, că Uniunea trebuie să rămână rezilientă în ceea ce privește securitatea alimentară și să continue să joace un rol de lider global în comerțul cu produse agricole.

Citiți și Raport revoluționar privind viitorul pieței unice: Enrico Letta le propune liderilor UE să integreze telecomunicațiile, energia și finanțele și propune cea de-a 5-a libertate a pieței unice, consacrată inovării

În procesul de reflecție asupra noului Pact european pentru competitivitate, liderii europeni au evidențiat necesitatea unor măsuri substanțiale pentru aprofundarea Pieței Unice, avansarea Uniunii piețelor de capital, punerea în aplicare a unei politici industriale eficiente, încurajarea cercetării și inovării, finalizarea Uniunii Energiei, asigurarea circularității resurselor și materiilor prime, sprijinul pentru transformarea digitală la nivelul mediului de afaceri, al administrației și al întregii societăți, crearea de locuri de muncă de înaltă calitate, precum și urmărirea unei politici comerciale ambițioase, robuste, deschise și sustenabile. În același timp, liderii au subliniat importanța unui cadru de reglementare coerent și au invitat Comisia Europeană să reducă povara administrativă asupra companiilor și a administrațiilor naționale și să prevină reglementarea excesivă. 

Liderii au reliefat importanța strategică a asigurării competitivității și rezilienței sectorului agricol european și a măsurilor de sprijin pentru fermieri în abordarea provocărilor cu care aceștia se confruntă.

Continue Reading

ROMÂNIA

Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanți ai companiilor emirateze: Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu UAE

Published

on

© Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut întrevederi cu managementul companiei ADQ Al Dahra, cu Khaldoon al Mubarak, CEO al companiei Mubadala, cu reprezentanții companiei IHC/Abu Dhabi Ports și cu Sultan Al Jaber, CEO ADNOC, președinte Masdar și președinte al Summitul-ui mondial pentru acțiuni climatice COP28.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis CaleaEuropeană.ro, dezvoltarea de proiecte strategice comune între România și Emiratele Arabe Unite a constituit linia directoare a întâlnirilor economice pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut în cadrul vizitei de lucru în Abu Dhabi.

Citiți și: Marcel Ciolacu: România continuă să atragă investitori din Emiratele Arabe Unite în infrastructura aeriană, digitalizare, energie și agricultură

Am discutat în Qatar despre investiții majore în infrastructură, energie, agricultură, anunță Marcel Ciolacu. Va fi creat un grup comun de lucru care să identifice proiecte concrete și de interes pentru ambele părți

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

Șeful Executivului român a exprimat interesul părții române în menținerea la cote înalte a relațiilor bilaterale și în atragerea investițiilor emirateze, context în care a subliniat importanța celei de-a treia sesiuni a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare, care urmează să se desfășoare la București în perioada imediat următoare.

”Fie că avem în vedere proiecte în energie, infrastructură, agricultură și procesare alimentară, IT&C, companiile emirateze pot avea o contribuție substanțială la dezvoltarea în România a unor investiții majore. Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, investițiile în energia verde și în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu a apreciat că asociațiile profesionale și camerele de comerț și industrie din ambele țări au un rol important în promovarea și susținerea cooperării bilaterale și a schimburilor de experiență.

Premierul român a menționat că această vizită va conduce și la amplificarea prezenței companiilor românești pe piața emirateză. În același timp, ambele părți și au manifestat interesul pentru constituirea Fondului suveran de investiții România – EAU.

Cooperarea în sectorul energetic a reprezentat unul din subiectele abordate în cadrul acestor întrevederi, în condițiile în care România are încă o componentă importantă de folosire a energiei convenționale, astfel încât oferă oportunități de cooperare în domeniile produselor petroliere și gazelor naturale, dar se află în curs de desfășurare și tranziția către o economie verde, conform angajamentelor climatice asumate la nivelul UE.

Guvernul explică că acesta este motivul pentru care sunt încurajate investiții semnificative în domenii precum energia regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice, dar și în ceea ce privește dezvoltarea de noi capacități de stocare a energiei, în scopul echilibrării sistemului energetic din România.

Un alt domeniu abordat în cadrul întâlnirilor a fost dezvoltarea comerțului bilateral, cu accent pe produse agroalimentare și IT&C, aceste mărfuri oferind un potențial încă insuficient explorat.

În ceea ce privește transporturile, pe lângă importanța strategică a Portului Constanța, România oferă oportunități de cooperare și pentru dezvoltarea rețelelor feroviară și rutieră de care dispune.

Premierul Marcel Ciolacu a amintit și de cele opt proiecte propuse de România în cadrul  Inițiativei celor Trei Mări (I3M), aflate în diferite stadii de realizare și care pot fi interesante pentru investitorii cu expertiză în infrastructura de transport, energetică sau digitală.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA DIGITALĂ8 hours ago

Digital Innovation Summit Bucharest 2024 marchează o nouă etapă în colaborarea dintre sectoarele public și privat pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper

COMISIA EUROPEANA11 hours ago

Liderii UE au făcut primul pas către viitorul pieței unice, cerând “un nou pact european pentru competitivitate ancorat în piața unică” și cu o Uniune a piețelor de capital cu un potențial anual de 470 de miliarde de euro pentru companii

CONSILIUL EUROPEAN12 hours ago

Klaus Iohannis le-a prezentat omologilor din UE viziunea României privind viitorul pieței unice, cu accent pe rolul prioritar al coeziunii și agriculturii și ridicarea controalelor la frontierele terestre

SUA13 hours ago

SUA: Camera Reprezentanților va vota proiectul de lege privind ajutorul de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina

U.E.14 hours ago

UE instituie Cadrul de Investiții pentru Ucraina în valoare de 9,3 mld. de euro

ROMÂNIA14 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanți ai companiilor emirateze: Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu UAE

ROMÂNIA15 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

MAREA BRITANIE16 hours ago

Comisia Europeană dorește începerea negocierilor de stabilire a unui acord între UE și Marea Britanie privind mobilitatea tinerilor de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii

NATO16 hours ago

Cinci avioane ale Forțelor Aeriene Spaniole protejează spațiul aerian al NATO deasupra României, fiind dislocate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

G717 hours ago

Ministrul german de externe cere G7 ”măsuri suplimentare” contra Iranului după atacul ”fără precedent” asupra Israelului

ROMÂNIA15 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO7 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

Trending