Declarațiile potrivit cărora România poate deveni țintă a Rusiei, ”o neînțelegere”

titus corlateanMinistrul român de externe, Titus Corlăţean, a discutat marţi cu omologul său rus care i-a spus că posibilitatea ca România să devină o ţintă a rachetelor ruseşti este o “neînţelegere”, scrie Agerpres, potrivit Realitatea.net.

‘Am avut o scurtă discuţie cu ministrul rus al afacerilor externe în legătură cu atât de discutata acasă, în mass-media românească, temă a posibilei identificări a României ca ţintă de către Federaţia Rusă în contextul scutului antirachetă. N-am să intru în toate detaliile, dar discuţia, aşa cum mă aşteptam de altfel, şi contrar unor interpretări apărute în presă, a dus la concluzia că ceea ce s-a întâmplat a fost o ‘misunderstanding’ ca să citez formula folosită de ministrul rus şi eu cred că am clarificat şi închis acest subiect’, a declarat Titus Corlăţean în cadrul unei conferinţe de presă.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, afirmase că “baza de la Deveselu poate deveni ţintă, dacă Rusia, la rândul ei, consideră că este ţinta scutului antirachetă”

Sursa: Realitatea.net
Foto: mae.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *