Der Spiegel: Rromii fug din Romania in Germania, pentru conditii mai bune de viata

In cautarea unor conditii mai bune de trai si a unui viitor mai bun pentru copiii lor, zeci de mii de rromi au venit in Germania, in ultimii ani. Ei spera sa scape de saracia si de marginalizarea din tarile de origine, in special Romania si Bulgaria, insa ei nu o duc prea bine nici in jurul Berlinului.

Ca cetateni europeni, romanii si bulgarii pot locui legal in Germania, insa intampina probleme in gasirea unui loc de munca din cauza restrictiilor de pe piata muncii, relateaza Der Spiegel, potrivit ZIARE.com.

Potrivit legii, un cetatean strain nu poate face o munca ce poate fi realizata de un german. Astfel, rromi lucreaza doar ca zilieri, ei castigand intre trei si patru euro pe ora.

“Rromii din Romania si Bulgaria traiesc in conditii atat de precare in tarile lor, incat pleaca spre Germania. Dar UE ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru imbunatatirea conditiilor de trai pentru rromi in tarile de origine. Mai sunt multe de facut pentru a se pune capat discriminarii minoritatilor”, a declarat ministrul de Interne in landul Rhenania de Nord-Westfalia, Ralf Jager.

Articolul integral AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.