Dmitri Rogozin: Traian Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România. Replica preşedintelui

dmitri rogozinVicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat, miercuri, pe contul său de Twitter, întâlnirea lui Traian Băsescu cu preşedintele Parlamentului moldovean Igor Corman, afirmând că preşedintele român planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către România.

“«Calul Traian»Băsescu a pregătit pentru Republica Moldova două etape: iniţial, «integrarea în Uniunea Europeană», apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România”, a scris Rogozin, potrivit Mediafax.ro.

Traian Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară

Președintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, arătând că vicepremierul rus Dmitri Rogozin “când se trezește întâi face o declarație la adresa României și apoi își bea ceaiul”.

“Să dea Dumnezeu să reușim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetățeni europeni și noi și cetățenii Republicii Moldova, vom vorbi aceeași limbă, vom avea mai mult sau mai puțin aceleași obiective, vom avea aceeași istorie în interiorul UE. Declarații de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El cum se trezește face o declarație, întâi la adresa României, după care bănuiesc că-și bea ceaiul sau, mă rog, ceva”, a răspuns Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu, a discutat, luni, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

Surse: Mediafax.roAgerpres
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.