Erik de Vrijer, despre reforma în sistemul sanitar: Să se reducă risipa şi să se aloce mai multe resurse

erik de vrijerSectorul sanitar din România are nevoie de doi paşi în ceea ce priveşte reforma: să se reducă risipa şi să se aloce mai multe resurse, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, Erik de Vrijer, potrivit Jurnalul.ro.

“Noi am fost de acord cu ministrul şi cu autorităţile că sectorul sanitar are nevoie de doi paşi. În primul rând, trebuie să se reducă deficienţele şi risipa şi să se folosească mai bine resursele existente, de exemplu prin centralizarea sistemului de achiziţii publice la spitale. (…)  Sunt multe măsuri care pot fi implementate şi care ar permite să se meargă înainte cu banii existenţi în sectorul sanitar, pentru ca acest sector să fie unul sustenabil din punct de vedere financiar şi pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite. Pentru a-l pregăti pentru viitor este nevoie de mai mult de atât”, a spus Vrijer.

Potrivit lui Vrijer, în loc să se facă o diferenţă între spitalele private şi publice, s-a discutat cu ministrul de resort că ar fi bine să se înceapă definirea pachetului de bază de servicii şi medicamente care să fie decontate de Casa de Sănătate “şi acest pachet de bază se va încadra în posibilităţile financiare ale sistemului de asigurări”.

Detalii aici.

Sursa: Jurnalul.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *