România este norocoasă că nu a aderat mai devreme la euro. Munchau: Faceţi din independenţa monetară un atu

Prezent la Gala ZF, editorialistul de la Financial Times Wolfgang Munchau crede că România este “norocoasă” că nu a aderat mai devreme la euro, cu o economie nepregătită.

Aflat într-o vizită de o zi în Ro­mâ­nia la invitaţia Zia­rului Fi­nan­ciar, edito­rialistul Wolf­gang Munchau de la Fi­nancial Times, care lu­crează de 17 ani la publicaţia britanică, a fost invitatul special al Galei ZF de miercuri, 30 noiembrie.
În cadrul galei au fost decernate premiile pentru cele mai valoroase companii din Ro­mânia, top realizat de Ziarul Financiar îm­pre­­ună cu Casade Investiţii Capital Partners.

“Este important să vă menţineţi obiec­ti­vul de a adera la zona euro, dar atunci când eco­nomia este pregătită. Până atunci nu are niciun sens să adoptaţi euro, pentru că ve­deţi ce s-a întâmplat cu Grecia sau Portu­galia”, a spus Wolfgang Munchau în cadrul unei pre­zentări pe care a făcut-o în faţa celor peste 400 de invitaţi de la gală – oameni de afaceri, direc­tori de companii, manageri şi consul­tanţi prezenţi la eveniment.

Într-un interviu acordat Ziarului Finan­ciar cu câteva ore înaintea galei, Munchau a explicat că independenţa monetară şi existenţa unor bănci locale puternice sunt importante pentru ca România să poată traversa această perioadă de turbulenţe din zona euro.

Sursa articol: zf.ro

Sursa foto: impactingorj.com

 

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.